QUI SOM?

BioPorts va néixer al gener del 2020 com un projecte personal del biòleg ambiental i comunicador científic Gerard Gaya.

La seva intenció era i és la de donar a conèixer la biodiversitat del massís del Port a través de les xarxes, apropant aquest coneixement a la gent més jove.

Tot i que el projecte s’inicià només a través d’Instagram i Facebook, s’ha anat ampliant a través d’aquesta pàgina web i d’un compte de Twitter.

Gerard Gaya

Nascut a Tortosa el 1998, és el creador i dissenyador de BioPorts. Va estudiar Biologia Ambiental a la Universitat Autònoma de Barcelona entre 2016 i 2020. Durant aquesta etapa, va estar fent pràctiques acadèmiques al Parc Natural dels Ports, on va inspirar-se per impulsar el projecte de BioPorts. Posteriorment va cursar un màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental per la Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra.

Impulsat per un fort arrelament a les Terres de l’Ebre, intenta transmetre la seva passió per la biodiversitat als seguidors de BioPorts.

“BioPorts proporciona una divulgació profitosa per al Parc Natural. Està fet amb respecte, cautela per no desvetllar informació sensible, missatges clars i entenedors, bones imatges i molt d’afecte

Parc Natural dels Ports

Els fotògrafs

Tot i que algunes imatges són fetes pel mateix creador de BioPorts, Gerard Gaya, i moltes altres són extretes d’internet (sempre respectant les llicències de drets d’autor corresponents), el projecte també compta amb la col·laboració de diversos fotògrafs locals. Aquests aporten un valor afegit al contingut, ja que faciliten les imatges de proximitat del propi massís del Port o el seus voltants.

A continuació veiem una llista dels fotògrafs locals que col·laboren amb el projecte BioPorts:

Berto Gil (@berto_wild92): Biòleg ambiental de Benicarló, és un apassionat de la naturalesa des de petit. Al seu Instagram hi trobem tots els tresors que captura amb la seva càmera.

Manel Llarch (@jmllarch): Antropòleg i museògraf d’Ulldecona, fa tot tipus de fotografies de natura de gran bellesa que comparteix també per la plataforma Flickr.

Marc Aixarch: Ambientòleg de Tortosa, treballa en diversos projectes de seguiment i conservació d’espècies del Parc Natural dels Ports.

Marcel Barceló (@moixons_matarranya): Fotògraf d’Aldover, es dedica sobretot a capturar espectaculars imatges de l’avifauna del nostre territori.

Mercè Sebastià (@merce.sebastiagilabert): Fotògrafa tortosina amb un gran talent per capturar la bellesa dels entorns naturals de les nostres terres.

Vicent Pellicer (@vicent.pellicerolles): Mestre i escriptor tortosí, ha publicat diverses obres on, a través de fotografies, prosa i narrativa pròpies, mostra la bellesa de tot l’entorn natural de les Terres de l’Ebre.

Victor Juan (@victorjuan_photography): Fotògraf ebrenc que, amb la seva Nikon, aconsegueix capturar imatges precioses del Parc Natural dels Ports i el Delta de l’Ebre.

1 any de BioPorts

Per celebrar l’èxit del primer any del projecte BioPorts, l’1 de gener de 2021 es va publicar el següent vídeo commemoratiu a través de les xarxes:

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close