Quines granotes trobem al Port?

Els amfibis tenen una important representació al Port, ja que hi són presents més de la meitat d’espècies que es poden trobar a Catalunya. Això indica l’existència al massís de punts d’aigua suficients per al seu manteniment, fet destacable enmig d’un clima i paisatge mediterranis.

En el cas de les granotes, a nivell català se’n comptabilitzen 5 i a les nostres terres en localitzem 3. Són les següents:

Granota Verda (Pelophylax perezi)

Coneguda també com a granota vulgar, és la més abundant i fàcil d’observar en les zones humides del Port. És senzilla de reconèixer pels seus dos plecs dorso-laterals que van des dels ulls fins a la part posterior del cos. Pot mesurar entre 5-15 cm i trobar-se casi en qualsevol hàbitat aquàtic.

Foto: Berto Gil

Granota de punts (Pelodytes punctatus)

En comparació amb l’anterior, resulta molt més difícil d’observar pels seus hàbits nocturns. Com el seu nom indica, es diferencia per les seves taques característiques. Pot mesurar entre 3-5 cm.

Foto: Berto Gil

Reineta (Hyla meridionalis)

Tot i ser una de les granotes més petites d’Europa (1-6 cm), s’observa amb prou facilitat perquè sol viure en colònies de diversos individus. És la més llampant i s’identifica fàcilment per tenir una banda fosca des de l’orifici nasal fins a l’aixella. Habita importants cursos d’aigua amb vegetació.

Foto: Rijme31 de Flickr

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close