Quina àguila del Port és Youtuber?

Una parella de rapinyaires és protagonista absoluta, a través d’un bloc i un canal de Youtube, del Parc Natural dels Ports. Es tracta de dos àguiles calçades que, amb més de mil seguidors, són autèntica tendència.

Àguila calçada (Hieraaetus pennatus)

Rapinyaire mitjà (47 cm de llarg i 120 cm d’envergadura alar) d’hàbits forestals, territorials i diürns.

També són aus migradores, ja que entre setembre i octubre abandonen la zona de cria i es dirieixen cap a zones tropicals.

S’alimenta de tot tipus de petites preses que caça gràcies a la seva gran agilitat de vol.

Foto: Ximo Galarza – Flickr

Una de les característiques més curioses que presenta és que, a més de tenir un dimorfisme sexual invers (les femelles són més grans que els mascles), els individus poden tenir dues morfologies de coloració força diferenciades.

Com veiem a la fotografia adjacent, aquestes poden ser fosques o molt més pàl·lides. Aquest fenomen es dóna totalment a l’atzar i no se’n coneix una explicació evolutiva clara.

Fotos: Radovan Václav – Flickr

La calçada al Parc Natural dels Ports

El Parc Natural dels Ports fa un seguiment de l’àguila calçada, una de les dotze rapinyaires diürnes que hi nidifiquen regularment, des de 2003. Des de les 3 parelles que es censaren en aquell moment, l’espècie s’ha expandit molt a Catalunya i actualment al Port s’hi troben 14 parelles.

Al 2017 es va instal·lar una càmera web a un niu de calçades del Port per fer-ne un seguiment. El Parc Natural va decidir fer-ne una divulgació activa a través d’un Bloc i d’un Canal de Youtube.

Emeten directes de Youtube durant l’època de nidificació (març-setembre) per observar-ne l’evolució. És emocionant veure el procés des de que arriba la parella de la migració, arreglen el mateix niu, ponen els ous, neixen els polls i aquests creixen fins a emprendre el vol amb els pares.

Al canal hi trobem pujats els vídeos més destacats de cada temporada. El més popular, amb més de 10.000 visualitzacions, és aquest d’un atac d’un astor:

Per a més informació, consulteu directament:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close